Fraktfritt över 800 kr
Vi skickar till Sverige | Norge | Danmark | Finland
Sök

Fraktfri helg!! 26-28/5 är det fri frakt på ALLA beställningar!

Val av disc

Det finns 4 olika sorters discar –  distance driver, fairway driver, midrange och putter.
Att välja rätt disc i rätt situation kan göra stor skillnad för ditt spel.

Här nedanför går vi igenom vilka olika sorter som finns och i vilken situation dom passar bäst.

Putter

Putters är de djupaste och långsammaste disc golf discarna och har en smal rim. Putters är avsedda att flyga kortare sträckor på en rak linje. Rotationen på en putter är också den långsamaste av dom 4 olika discarna , så den har mindre potential att avvika från linjen. Medans puttern är designad för att fånga kedjorna i korgen, är den också mindre benägen att flyga för långt förbi korgen. Tillsammans med att utveckla ett bra kortspel är spelarens användning av putter väldigt viktig för att sänka antalet kast på bana.

Midrange

Midranges är en bra disc att väja som din första disc.
Dom erbjuder ofta en rakare flykt och viker inte av från den tänka linjen i samma grad som en fairway eller distance driver kommer göra om den kastas felaktigt.
Midranges har mindre rim som känns bekväm för dom flesta och är något djupare än drivers.
Midranges är bra för att navigera smala fairways och landningsytor nära korgen.

 

Fairway Driver

Fairway drivers har något mindre rim än distance drivers och är lättare att kontrollera eftersom de har mindre hastighetspotential.
Även om fairway drivers har mindre inte har samma potentiell max längd är det ett utmärkt val för tajtare linjer, kast med mindre skipp, rakare kast och kortare drives.
Fairway drivers är i allmänhet ett bra val för både erfarna och oerfarna spelare.

Distance Driver

Distance driver, som namnet antyder har högst potential att flyga längst. Men de kräver också högst hastighet för att flyga enligt deras avsedda flygegenskaper.
Distance drivers har en bredare rim och en spetsigare kant, så det kanske inte alltid är det bästa valet för yngre spelare, nyare spelare eller spelare med lägre armhastighet.